Amore Vini

Het land van de mooie wijnen – Italia – kent verschillende bekende wijnregio’s zoals Piemonte, Fruili, Toscana en Sicilië. Maar wij laten u ook kennis maken met de minder bekende mooie wijnregio’s zoals Trentino, Marken, Campanië en Abruzzo. Wij bieden een compleet assortiment typische authentieke witte, rode en rosé wijnen aan van vooral Italiaanse inheemse druivensoorten.

De totale wijnproductie in Italië is 53 miljoen hectoliter per jaar. Wij willen geen wijnen uit andere landen kopiëren en ook geen hype volgen. Dus geen productie van eentonige wijnen met lastige productiemethoden. Wij verwerpen dit juist. Wij willen alleen werken met kleinschalige wijnboeren, die de aarde nog onder de nagels hebben door het zelf wroeten in de wijngaard. Dit betekent echter niet dat de tijd bij onze wijnproducenten stil staat. Zij combineren juist aard en traditie met hun eigentijdse wijngaard en wijnkelder technieken. Hierdoor zijn zij in staat om eerlijke wijn van een hoge kwaliteit te maken. Goede wijn wordt tenslotte in de wijngaard en in de wijnkelder gemaakt.

Onze geselecteerde Italiaanse wijnboeren werken dan ook met de natuur en produceren hun wijn volgens jarenlange tradities. Wij kunnen u hierdoor laten genieten van de typische regionale wijngaarden die verschillen door het klimaat, de ligging en het vinificatie proces. De typische verschillen tussen de wijnbouw van de diverse regio’s komen voornamelijk doordat Italië verschillende klimaten kent. In het noorden een koel en continentaal klimaat, terwijl het klimaat in het zuiden veel warmer is met daarbij de ziltige invloed van de zee. Wij zijn continu op zoek naar het shockeffect. Wij hebben inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in het zoeken en vinden van de hoogste kwaliteit Italiaanse wijnen. Wij zien ons mooie wijn assortiment als een bevestiging van onze compromisloze manier van werken, waarbij onze motivatie gericht is op het vinden van de perfecte wijn. Dus daarom……..geniet van al het vloeibare goud, zoals wij onze wijnen graag noemen.

Ga mee in onze ontdekkingstocht en beleef de heerlijke diverse smaken van onze heldere frisse witte wijnen, onze klassieke rode wijnen, de volle riserva wijnen of de nobele rosé. Wij wensen u veel plezier met uw ontdekkingstocht en smaakbeleving!