Nieuws_rodewijn
2
maart
2014

Rode wijn vermindert kans op diabetes

Zoals we op Facebook al een aantal keren (juichend) schreven dat wij van Amore Vini wel houden van onderzoeken die aantonen dat er niets mis mee is om dagelijks een glaasje rode wijn te drinken. Vorige maand bleek al uit een onderzoek dat je van wijn niet dikker wordt en bleek ook dat rode wijn de kans op het krijgen van een depressie vermindert. Dat is nieuws, wat wij graag horen!

En wederom is er een studie gepubliceerd, waaruit blijkt dat het drinken van rode wijn goed is voor de gezondheid. Overigens werd in dit onderzoek niet alleen de effecten van rode wijn onderzocht, maar ook van chocolade en met dezelfde uitkomst! Ook niks mis mee, wij zijn ook dol op chocolade en wat dacht je van de combi rode wijn en chocolade!?! Ja ja, SALUTE!

Nieuws_Wijnflat
01
oktober
2013

Speciale wijnflat gebouwd in Tokio

Voor wijnliefhebbers heeft de Japanse hoofdstad Tokio een ideale woonruimte: een nieuw flatgebouw met achttien appartementen die speciaal zijn uitgerust met rekken voor wijnglazen en een wijnkoeler die plaats biedt aan 26 flessen.

Nieuws_slowine
20
november
2013

Slowine

Oktober is oogstmaand en het zijn niet alleen druiven die de boeren binnenhalen, maar ook sterren, flessen, glaasjes en zelfs slakken. Oktober is ook de maand waarin de Italiaanse wijngidsen uitkomen. Wie goed gewerkt heeft kan dus twee keer oogsten: mooi fruit en een prijs.

Nieuws_Cantina
02
januari
2014

Cantina di Custoza

De Cantina di Custoza werd in 1968 opgericht door 87 wijnboeren. Inmiddels zijn er 227 wijnboeren aangesloten bij deze Coöperatief.

Nieuws_Italie
3
maart
2014

Italiaanse wijn, diversiteit alom

La Bella Italia, de vakantiebestemming van vele Nederlanders in de zomer om daar heerlijk te genieten van de Italiaanse keuken en de Italiaanse wijnen. Italië kent een enorme verscheidenheid aan wijnen. Niet zo gek, aangezien in alle uithoeken van Italië wijngaarden te vinden zijn. Van de zuidelijke Alpenhellingen tot in het puntje van de laars zijn er talloze wijngaarden te vinden. Italië is, samen met Frankrijk, het land dat de meeste liters wijn produceert.